+36 88 577 000 o historia@hotelhistoria.hu
Hotel História - Csapatunk

A Historia cégcsoportról

2010-ben kezdődött minden… Megnyitottuk a négycsillagos Hotel Historiát, és éttermét, a Historantét. A következő esztendőkben tovább erősödtünk: a Séd völgyében kitárta kapuit a Hotel Historia Malomkert, hogy egyedi szobákkal és sörházzal fogadja a vendégeket. Újabb két év elteltével pedig bemutattuk a Historia Hangvillát, ahol étterem és kávézó várja a betérőket.

A három helyszín megnyitása temérdek munkát adott – de nem fáradtunk el. Mindig akad új és újabb tervünk: legutóbb a Malomkert hotelszárnyát bővítettük.

A szemléletünk pedig mit sem változott az évek alatt: egykor pompázatos, ám mára düledezővé lett épületeket mentünk meg és alakítunk át a minőségi vendéglátás 21. századi kívánalmai szerint.

A múltat megőrizve küzdünk a jövő vendégeiért.

Minden asztalt megterítettünk, fess abrosszal, csillanó étkészlettel. Konyhánkban mennyei illatok kavarognak, igazán finom ételeket főztünk. Házi söreinket behűtöttük, gömbölyödjenek hűs gyöngyök üvegeik falán. A termekben fegyelmezett libasorba szedtük a székeket, jöhet esküvő, fogadás, ballagás! Szobáink ragyognak, eltessékeltünk a háztól minden porszemet, és friss ágyneműt húztunk. Medencénket égkék vízzel töltöttük, a kertek pázsitját szálanként fésültük. Magunk is szép ruhát öltöttünk, és mosolyból is bespájzoltunk.

Jöjjön Veszprémbe – egy éjszakára, egy vacsorára, egy konferenciára, érkezzen baráttal, családdal, vagy munkatársakkal… bármi dolga akad belvárosunkban: mi készen állunk az Ön fogadására.

Szücs Balázs
igazgató

Hotel História - Rólunk - Történetünk

A Toborzó utca 11-13. rövid története Zsiga Henrik tollából

Ősi elem, a Föld vagyok, a szilárd időtlenség. Mint a szikla, úgy vetettem meg lábam a veszprémi dombon. Karomban zöld udvar ring, gyomromban kék víz pezseg, miközben a vár tekint felém. Évszázadok óta itt állok. A Föld, maga a kortalanság vagyok. Látogass meg, légy a vendégem, éld át a múltam magad is!

Históriám a 19. század elejéig nyúlik vissza. Akkor cseperedtem fel a semmiből. Szülőim dolgos kőművesek voltak – díszes barokk ruhába öltöztettek, úgy engedtek a napvilágra. Még kölyök voltam, amikor otthonom, a lágyhangú Szekfű utca erősebb csengésű Toborzó utcává lett.

Első gazdám, emlékszem a kis fioláira, Szente Jakab gyógyszertáros volt. Amikor érte jött a másvilág, örököseire szálltam: Kopácsy Emerenciára és Máriára. Majd 1864-ben megszakadt a családi kötelék, akkor Bohuniczky Antal pécselyi földbirtokos lakta a szobáim.

1890-ben ismerkedtem meg új gazdámmal Csolnoky Ferenccel, a veszprémi kórház igazgató-főorvosával – ekkor vásárolt meg a nagynevű doktor felesége, Irén, mint az egyik örökös. Jó sorom lett: néhány év múlva vízvezetéket kaptam, és míves orvosi rendelővel fogadtam a betegeket.

A II. világháború nagy sebeket vágott rajtam, ám így is otthont adtam mindazoknak a sérülteknek, akiket a kórházban már nem bírtak elszállásolni – kár, hogy nemeslelkű gazdám ezt már nem érhette meg.

1942-ben az Irgalmas Nővérek Központja fogadott kegyeibe, hűs tantermekkel szolgáltam ekkortájt. Tíz év múlva aztán az állam jött el értem, bérlakásokká metélték a testem. Ínséges idők, törődés nélküli évtizedek vetették rám magukat.

2010-ben aztán újra jókezű kőművesek érkeztek hozzám, lehántották ócska gönceim. Majd hófehér köntösbe bugyoláltak, belül puha ágyakkal és illatos konyhával, kívül pázsittal és kúttal ékítettek. De kedvenceimet, az öreg gerendáimat nem bántották. Mit se tartanak azok már, de emelt fővel mutatják több évszázados csontjaikat.

Most itt állok a veszprémi dombon a város kellős közepén. Barátságos, de szilaj tekintettel várlak – mert én a Föld vagyok. Térj be hozzám, és meglátod, jó vendéglátód leszek!

Ajánljuk:

Utazó üzletembereknek

Családoknak

Rendezvények szállóvendégeinek

Kikapcsolódásra vágyó pároknak

Hotel História - Rólunk

Szállodánk négycsillagos, Veszprém belvárosában az egyetlen. A főbb látnivalók, az Állatkert és az Óváros tér karnyújtásnyira fekszik. Épületünk ablakai jórészt a várra tekintenek, és tehetik ezt maguk a vendégek is. Hiába belváros, utcánk estére elcsendesedik – jó társsá lesz a pihenéshez. Többre is gondoltunk: hogy jobban igazodhassunk az Ön igényeihez, eltérő szobatípusokat terveztünk. Az ódon ház nagyban segítette törekvéseinket: változatos belsője változatos kialakítást engedett.

Befogadóképesség: 28 fő

Szobák száma: 12 (1 akadálymentesített)


8 standard szoba – 2 felnőtt és legfeljebb egy 3 év alatti gyermek
Szobaméret: 20-25 m2, ágyak: 2*90*200

3 db családi szoba – legfeljebb 3 felnőtt
Szobaméret: 25-30 m2, ágyak: 2*90*200

1 db lakosztály – legfeljebb 4 felnőtt részére
Szobaméret: 25-30 m2, ágyak: 2*90*200

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!