+36 88 577 000 o historia@hotelhistoria.hu

2024. május

Veszprém ezeréves hagyományát ápolva, mégis mostani korunk élményprogramjait kínálva tartják meg minden év májusában a Gizella Napokat Veszprémben.

Ez a többnapos fesztivál Szent István feleségéről, Gizella királynéról kapta a nevét, aki nem csak a legenda szerint, hanem számos történelmi emlék bizonyítja, hogy több szálon kötődött szeretett Veszpréméhez. A Gizella Napokat nem véletlenül tartják a királyné névnapjához legközelebbi hétvégén, amikor felbolydul a belváros és a történelmi várnegyed. Ilyenkor a korabeli hangulatot megidéző vásári forgatagban akár személyesen a királyi párral is találkozhatnak az ide látogatók, hiszen a fesztivál állandó programeleme az a történelmi felvonulás, ami az államalapítás korszakát idézi meg. A programokat tovább színesítik koncertek, játszóházak, kiállítások és színházi darabok is.

A minden évben megrendezésre kerülő Gizella Napok részletes programját, fellépőit keresse az adott év havi programajánlójában.

Veszprémi Programiroda Kft.
8200 Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2.
jegy@veszpremiprogramiroda.hu
+36 88 889 179
www.veszpremiprogramiroda.hu

Árkalkuláció & Foglalás

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!