+36 88 577 000 o historia@hotelhistoria.hu

Dalvölgy

2023. június 1-4.

Éneklő Magyarország kórustalálkozó

A Dalvölgy a Kárpát-medencei magyar és a hazai amatőr kórusoknak teremt szakmai és közösségi találkozási lehetőséget, a nagyközönségnek pedig egyedülálló koncertélményeket. 

Hasonló eseményre hosszú ideje nem volt példa a veszprémi, de még a hazai kóruséletben sem. A kórusok, mint művelődő közösségek, a zeneirodalom népszerűsítése, művelése, átörökítése mellett településeik fontos identitásépítő szereplői is. Az elmúlt évek pandémiás körülményei épp a kórusokra voltak a legkedvezőtlenebb hatással: létszámban, tevékenységben, közösségi eseményekben meggyengültek, sok esetben hosszú távon is kétségessé vált a működésük. Elmaradtak a találkozási, képzési, fellépési lehetőségek, amelynek komoly kulturális, közösségi és mentális következményei vannak. 

Ezeket a tendenciákat próbáljuk ellensúlyozni a Dalvölgy során: a júniusi 4 nap fellépési lehetőségeket, szakmai találkozókat kínál Veszprémben és a régióban egyaránt – környékbeli települések kórusai fogadnak távolról érkezőket, és minden bizonnyal számos új barátság is szövődik, vagy régi erősödik meg. A közönség számára is nyitott tematikus műhelykoncerteket olyan szakmai újítások alapozzák meg, amelyek hosszú távon járulnak hozzá a kórusmuzsika közvetítésének kreatív megújításához, a közösségi élmények megerősítéséhez. 

A Dalvölgy apropóján új kottáskönyveket állítunk össze, kortárs zeneszerzők műveivel bővítjük a kórusirodalmat, karnagyi kurzuson keressük a kreatív megoldásokat az új kulturális, közösségi, mentális kihívásokra.

Megvalósító: Veszprém Város Vegyeskara Egyesület 

Művészeti vezető: Erdélyi Ágnes karnagy 

Időpont: 2023.06.01-04. 

Árkalkuláció & Foglalás

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak
2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!