H-8200 Veszprém, Toborzó utca 11-13. +36 88 577 000
 
 Vissza
 2019. május 9. (csütörtök) 11:00 – május 19. (vasárnap) 23:00

Újabb tematikus héttel gazdagítjuk Veszprém város mindennapjait, miszerint frissen, helyi termelőktől, bio alapanyagokkal szeretnénk hozzájárulni Vendégeink íz orgiájához, ahol szabadon állítható össze a kívánt étel, adott választék szerint.

Frissen a gazdától - ahogy szereted a Malomkert Sörházban

Frissen a gazdától - ahogy szereted a Malomkert Sörházban

Alapanyagainkat, fűszereinket a leghangsúlyosabb jótékony élettani hatásokkal rendelkező válogatásokból állítottuk össze, mellyel tematikus hetünk keretében egészségmegőrző és prevenciós céllal, a magyar mezőgazdasági piac minőségi termékeit előnyben részesítve találkozhat.

 
KÍNÁLATUNK:
Levesek
Nagykunsági szürkemarha gulyás, kézi csipetkével
Pomázi eperkrémleves citromfüves, házi túró gombóccal
Fertődi galambleves – húsával töltött derelyével
 
Előételek
Nemesvámosi sajtok
Bakonyi füstölt húsválogatás mangalicából
Hideg kerti javak vegyesen összeválogatva
Kenceficék: kacsazsír, tepertőkrém, padlizsánkrém, házi körözött, paprikakrém – választható pékáruval (aszalt paradicsomos házi kenyér/napraforgómagos házi kenyér/házi édes kalács)
 
Főételek
Konfitált mangalica oldalas BBQ szósszal/fokhagymás szósszal
Mangalica tarja konfitálva, fokhagymásan/konfitált, sous vide-olt mangalica tarja lecsóval
Kisvárdai tanyasi csirkemell grillezve, burgonya köntösben
Csirkecomb filé rántva/paprikásan
Tapolcai pisztráng füstölve/ egészben sütve
Nyúlcomb vadasan párolva / panko morzsában sütve
Monoszlói szürkemarha lábszár pörkölt/ pacal/ velős pacal
Kabhegyi muflon steak / tatár beefsteak
Tekeresvölgyi grillsajt
Csőben sült zöldségek
 
Köretek
Olaszfalui tócsi
Párolt gombás köles
Csicseriborsós árpa
Petrezselymes parázsburgonya/ steak burgonya
Rizottó választható zöldséggel: parmezános, spárgás, zöldborsós, gombás
Vajas galuska
Nyírségi csírásgaluska juhtúrós/káposztás (sztrapacska)
Blansírozott, grillezett zöldségek
Friss fejes saláta ecetesen/szalonnás tejföl öntettel
Burgonyapürék választható ízben: zöldborsós, céklás, sárgarépás
 
Desszertek
Rétes: tökös-mákos/ meggyes-túrós
Cserépedényben sült epres-rebarbarás pite
Tihanyi levendulatorta
Mousse, fagyi, friss gyümölcs
***********
Néhány előnyben részesített alapanyag, mellyel a „Frissen a gazdától” hetünk alatt találkozhat:
 
Himalája só - Ételeinket Himalája sóval ízesítjük, amely több millió éves napfényt és energiát tárolva magában jótékony élettani hatással járul hozzá séfünk remekeihez.
 
Szegedi fűszerpaprika –A magyar konyha jó híre és remek fogásainak Szegedről beszerzett királynőjével nyújtunk aromával teli élményeket, amely fűszer formájában is megőrzi a provitaminokat, sőt az őrleményben lévő magolaj antioxidáns hatása biztosítja a frissesség érzetét.
 
Makói hagyma – Hungaricumunk vezénylésével készítjük fogásainkat, amelyet kizárólag erről a területről utaztattunk, hogy egyedi aromájával éreztetni tudjuk Vendégeink részére a különbséget.
 
Olívaolaj – A rengeteg zsírsavat és fontos vitaminokat tartalmazó olajjal segítünk Vendégeink egészségmegőrzésében, antioxidáns hatásával pedig segít a bőr, haj, köröm szépítésében.
 
Kókuszolaj – A konyhában és szépségápolásban közkedvelt kókuszolaj társaságában mennyei fogásaink remekeit élvezhetik Vendégeink, sőt fogyasztó hatásának köszönhetően diétázók részére kifejezetten ajánljuk.
 
Tökmagolaj – Az irdatlan mennyiségben előforduló rákellenes oldat zamatos íze nemcsak gasztronómia élmény, hanem egy igazi vitaminbomba, nem véletlenül hívják zöld aranynak.
 
Kurkuma – A fűszerpolcok csodaszereként ismert, kollagén termelődés fokozását elősegítő alapanyagként jelenik meg konyhánk széles palettáján. A hatékony gyógyír serkenti az immunrendszeri védelmet, jellegzetes, egyedi íze pedig eklektikussá teszi ételeinket.
 
Kacsazsír - A kacsazsírban lévő linolénsav támogatja a vesék optimális működését, emellett fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában. Magas szelén és cink tartalmának köszönhetően immunrendszer erősítő hatása mellett zamatos íze maradandó élményeket ajándékoz.